TEKAN 'SIGN IN' NANTI KITA CUTI SAMA-SAMA EKK...

Friday, May 10, 2013

Bumbu Desa The Curve



Bumbu Desa

Lot G-49. PSN Surian
The Curve Mutiara Damansara
47800 Petaling Jaya Selangor
 

Assalammualaikum...

Lama dah tak update blogs cuti-cuti i ni kan.. sibuk dengan pelbagai urusan sehinggakan tak ada masa langsung nak jengah blogs i yang satu ini.. hari ini i ada free sikit so i kuatkan semangat.. edit gambar dan update ler blogs yang dah berhabuk dan bersawang ni hah! :D

Okay... sepanjang menyepi ada banyak tempat menarik yang i lawati... cuma kesempatan untuk berkongsi masih lagi ciput-ciput.. so i share mana yang ringkas sahaja dulu.. bab makan ler yang ringkas yer tak? :))




Okay Setiap kali i outstations.. perkara yang memang i tak akan tolak ke tepi.. adalah bab.. bab... YA! BAB.. mencuba makan tempat-tempat menarik.. Slurrp Ahhh... Jangan Lupa Baca Bismillah :D 

Bila dapat mencuba hidangan atau sajian yang baru... idea untuk i mencuba atau menerokai dunia masakan lebih luas dan terbuka... seronok dapat melihat setiap hidangan yang dihidangkan di dalam pinggan dan di susun atur di atas meja.. dengan pelbagai cara.. wahh! tak ke tu namanya HEBAT! sangattt HEBAT!! :D




Okay kali ni i bawak you olls semua mencuba masakan dari Sunda & Padang. i dah biasa makan masakan hidangan Padang sebab my PA berasal dari Padang.. jadi bila tengok aje hidangan yang terhidang i dah tahu dan dah dapat agak bagaimana rasa hidangan tu.

Kebetulan cuaca panas terik masa tu.. dan i telah berjalan sakan sepanjang hari, memang cadang nak makan nasi..sebab perot lapar... tekak dahaga... so jalan punya jalan.. singgahlah di Bumbu Desa.. 

Okay! JOM! i bawak you all makan... :D 

        Bumbu Desa


Antara hiasan yang ada di dalam restoran Bumbu Desa...
(i ni rendang aje orangnya.. mendongak masa snap gambar ni :))
 

for your info..
i cuma snap guna Handset jer.. tak guna DSLR sebab takut ada yang rasa terganggu bila i snap gambar..
sekian harap maklum :D


Susunan kerusi di bahagian luar restoran..
cuaca panas terik masa tu...
i pulak pakai jaket.. perghhh.....
 terus ler duduk kat dalam ada aircond.. YEAY!!


punyalah panas.. tiba kat dalam.. tetiba... tak berasa pun aircond tu tauu.. laa nape????

:( :(

ke aku yang pakai baju naik dua lapis??? :D

Psttt.. tapi i tetap control ayu.. berlakon seolah-olah.. sejuk sampai ketulang som-som!!

PergHHhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :D


Tu dia... orang sibuk pilih lauk-pauk..

i dok lahhhhh leka snap gambar sana-sini..

mujur guna HP so idak ler rasa bersalah sangat sebab kecik.. bunyi pun tak de :D

i put silent mode ;))


Tu dia..
sambal tomat  dan sambal hijo ni wajib ada.. tak sah kalau makan nasi padang kan kan..

apa yang menarik perhatian i.. ialah perkakas yang mereka gunakan..

i sanggup tak makan taw... leka dok mencuit meraba!

muaahahhahaa :))


Tuuuu..... Tuu... Tuuu...

Ayam goreng peha sebesar tidak tu...

hadoiii i sorang aje tu makan tu.. memang teringin sangat masa tu..

Sebelum makan i baca Bismillah dan doa makan..

walaupun masa tu tahap kelaparan macam bepinau dah mata i :))


Nasi... Nasi nilah yang i suka..
jenis beras hancurr.. hadoiii... sedap betul... peroi aje gitu.. beras kampung katanya :D 



Okay di bawah ni... you olls baca ler sendiri yer.. tiap deretan hidangan yang ada di situ...
hanya sebahagian yang i kongsikan di sini....










Dessert i tak cuba..

sebab lepas tu i dah ada tempat untuk i mentekedarahhhh tempat cuci mulot yang lebih MANTOP!

tu nanti i share... okayyy... ;))

bila nak share???

Hentahhhhhhh :))


Harap Maklum..

Harga Memang MELETOP!

Dah namanya Nasi Padang.. memang begitu...

Ada satu lagi tempat nasi padang yang i pernah makan tu lagi perghhhh...

PENGSAN!


 Sedap ke?

Jawapan jujur dan ikhlas dan markah dari i...

7/10

Servis okay tak?

Jawapan jujur dan ikhlas dan markah dari i...

8/10
*Pelayan kat situ sangat peramah*

Bersih ke tidak?

Jawapan jujur dan ikhlas dan markah dari i...

9/10

toilet sorry i tak masuk..

you need tisu???
Don't worry... dia buh banyak tisu dalam gelas atas meja.. so tak perlu lambai-lambaikan tangan nak tisu xtra... depan mata tu jerkkk....

yang lain semua okay! aje laa kott... ;))



Shahriah Was There!

Where??? Where???

Bumbu Desa
The Curve!!


 *poyo sangatkan* :D

Sekian dulu.. sambung nanti..... Insya~ALLAH..

Assalammualaikum

TATA!!

1 comment:

Wani said...

salam kak sha lamanya tak jeunguk2 rumah kak sha ni .. alahai sedapnya makan .. wani pergi the curve tak pernah jumpa lak .. restoran ni .. besar sangat the curve nak g jelajah.. hihi