TEKAN 'SIGN IN' NANTI KITA CUTI SAMA-SAMA EKK...

Sunday, October 7, 2012

Seoul Garden KSL City JB



Assalammualaikum... :)

N3 yang dah berkurun lamanya.. kisah bulan puasa yang lalu baru ku update kan sekarang..

nak tahu kenapa??

tanpa was-was.. semestinya halal.. cuma tanda halal yang ada di kaunter bayaran tak sempat ku ambil...

takut nanti cashier tu cakap i kekwat! :))


sebagai orang islam semestinya i peka bab-bab HALAL dan HARAM terutama tentang makanan yang bakal ku suapkan ke mulut.. tetapi pelbagai andaian yang i dengar..

i faham.. kita sebagai rakyat Malaysia memang telah di ajar bab-bab LOGO HALAL!

dan semestinya i mengambil BERAT DAN MENITIK BERATKAN tentang HALAL dari segi pemakanan yang bakal ku makan bersama keluarga tersayang...

so jangan pula ada sesiapa yang nak me was-waskan.. jika anda was-was maka jangan ko telan! HARAM jadinya.. yaa... ;)


semestinya i akan buat tempahan lebih awal. 
Sebab Seoul Garden ni biasanya tepu dan padat dengan pelanggan dan 99% adalah orang islam.. :D
pekerjanya juga 99% islam.... :D


segala peralatan di cuci dengan air panas.. so bila you all ambil pingan mangkuk atau sudu garfu semuanya panas-panas lagi! yaa.. giteeww...


gambar terkini bersama bonda.. terkini tu tak ler jugak.. kisah 1 bulan yang lalu :))


Bonda memang fanatik bab cerita2 Korea...

so i cadang bawa Bonda makan di Seoul Garden.. Bonda teringin nak makan Kimchi.. jadilah tak mampu ke Seoul... Seoul Garden pun jadilah... kan kan... :D


gambar di atas i bersama anak-anak.. masa tu datang untuk berbuka puasa hujung minggu.. muka memasing pucat lesi tak berdarah! puasalah katakan.. :D


nampak tak Abang Aemir nampak tulang aje tu.. puasa masa tu :))
sekarang tidak lagi.. berisilah jugak... :D


pun gambar dulu... membaca sementara nak menanti waktu berbuka puasa..


tu dia tungku panas!

jangan kau sentuh okeh...


i pilih sup Xtra Kimchi.. lebih pedas!


antara yang kami pilih..

pastu duduk bangun ler yerk...:D


sila baca :))


sos atau pencicah yang kami pilih.. :)


suka bonda i youu :D


sayur memang pilihan utama yang i akan ambil dan ngap!


pelbagai jenis seafood :D


cepuh ler apalagi.... :)


Bismillah....

pelbagai sos pencicah yaa.. pilih yang mana suka :D 

 Macam-macam ada... :)

Ini yang paling best!

i paling suka!!

pelbagai jenis airkrim.. DIY buh ler apa yang korang suka!

Top Up lah berapa banyak nak! tak de sape yang nak marah!

ABC pun ada..

Ice Jelly DIY pun ada..

harga??? agak mahal... tempat bersih!

cuma i kurang berkenan.. kutleri hanya di berikan sepasang sahaja.. tak boleh nak ganti!

Tisu pun sama.. nak kena mintak baru nak hulur xtra! kenapa???

nak ganti..sudu garfu nak kena request tapi lambat baru dapat! tu je yang tak berkenan.. lain semua okeh! :D

sekian terima kasih..

Jumpa nanti.. taka care!

Assalammualaikum..

TATA!!



2 comments:

Emma said...

ala ala steamboat juga kan....nampak sedap...

Ros said...

Salam ziarah...sedapnyaaaa....he.he..